Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Terapie gratuită pentru copiii și adulții cu autism. Beneficiul, în vigoare de la 1 octombrie

Publicat de: Mirabela Vasile

Copiii și adulții cu autism vor beneficia începând cu 1 octombrie de terapie decontată de CNAS. Anunțul a fost făcut de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu.

”Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia, de la 1 octombrie, de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare bolnav”, a precizat Baciu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a anunțat t că pentru noul serviciu gratuot s-a lucrat foarte mult împreună cu asociațiile de pacienți și organizațiile neguvernamentale.

”Am spus că prioritar la CNAS va fi să construim un sistem eficient, centrat pe nevoile reale ale asiguratului.

Asta facem. Aprecierile mele se îndreaptă către toți cei care au depus eforturi pentru ca viața pacienților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist să fie mai bună. E un pas important în construcția unui sistem de sănătate modern, în România.

Conform actului normativ, de subprogram se estimează că ar putea beneficia circa 13.471 copii și 2.660 adulți diagnosticați de medicul psihiatru/psihiatru pediatru cu tulburări din spectrul autist”, afirmă președintele CNAS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE