Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Tensiunile continuă între Berlin și Moscova: Germania închide patru consulate ale Rusiei

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Guvernul de la Berlin a decis să închidă patru din cele cinci consulate ale Rusiei din Germania, ca represalii după restricţiile impuse de Moscova reprezentării diplomatice germane pe teritoriul rus şi care au determinat Germania să-şi închidă la rândul ei trei consulate din Rusia, relatează miercuri AFP şi Reuters.

"Pentru a asigura un echilibru al prezenţei reciproce atât la nivelul personalului cât şi al structurilor, am decis să retragem autorizaţia de funcţionare a patru din cele cinci consulate generale ruse stabilite în Germania", a comunicat Ministerul german de Externe.

Decizia survine după ce Ministerul de Externe rus a impus o limită de 350 de persoane pentru efectivul personalului diplomatic german acreditat pe ansamblul misiunilor diplomatice şi consulare ale Germaniei în Rusia.

Prin urmare, pentru a se încadra în această limită, Germania a optat să-şi închidă consulatele generale de la Kaliningrad, Ekaterinburg şi Novosibirsk, singurele sale misiuni diplomatice şi consulare ce vor rămâne astfel operaţionale în Rusia fiind ambasada de la Moscova şi consulatul de la Sankt Petersburg.

Distribuie

Taguri