Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Noaptea minților!"/ "Lipsă de bun-simț!". Contre între Opoziție și Putere pe tema modificărilor la Codul Penal

Publicat de: Euronews

Tensiuni între Putere și Opoziție la votul pentru modificările la Codul Penal. Proiectul a trecut de Parlament fără un prag peste care abuzul în serviciu este considerat infracțiune. Asta, deși inițial la Senat fusese introdus pragul de 250.000 de lei.

Cum Curtea Constituțională a cerut să existe un astfel de prag, Opoziția acuză puterea că a renunțat la el, tocmai pentru ca legea să fie respinsă de judecătorii CCR.

Cătălin Drulă, președintele USR: Ce ați făcut zilele astea e de noaptea minților. Ar trebui să vă întrebe poporul român dacă sunteți sănătoși la cap. Îl faceți pe Florin Iordache să pară ministru al Justiției cu coloană vertebrală, prin comparație.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției: Aceste proiecte, așa cum au fost ele votate astăzi și, încă o dată, solicit să se consemneze public votul meu pentru. Aceste proiecte au stat în mâna dumneavoastră, dragi colegi din opoziție, timp de 12 luni, aproximativ. Voi, care nu faceți nimic, trebuie să ne dați lecții. Păi cred că și lipsa de bun simț politic și de altă natură are o limită. Aveți o limită măcar și în critică, și în jigniri, și în aberații.

Stelian Ion, deputat USR, fost ministru al Justiției: Acum câteva zile dădea interviuri în care spunea că e este nevoie de prag pentru abuzul în serviciu. Acum vine și spune că votează o lege constituțională. Mi-ar crăpa obrazul de rușine. Nu e decât un politician mincinos, fără coloană vertebrală, care își bate joc de o țară întreagă. Tot ce face direcționează în folosul infractorilor.

Csoma Botond, liderul deputaților UDMR: Prima dată ministerul Justiției a propus 250 de mii de lei, după aceea 9 mii de lei și până la urmă a propus 0. Noi am mers pe propunerea ministerului Justiției. Sunt lider de grup parlamentar , dar trebuie să recunosc umil că nu înțeleg ce s-a întâmplat de la ora 14:3, până la 16. Nu pot să spun că nu funcționează Coaliția, dar pe aceste subiecte cred că a fost un pic de derapaj, să spun așa...

Ministrul Cătălin Predoiu a adăugat că urmează și decizia Curții Constituționale.

”De asta l-am votat public, în văzul tuturor, pentru că are în vedere toate aspectele constituționale. Dacă pică la Curte... Hai să ajungem la Curte. Deocamdată, este un vot dat la Parlament”, spune ministrul Justiției.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE