Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Carlos Alcaraz, campion la Wimbledon 2023. Spaniolul l-a învins pe Novak Djokovic în cinci seturi

Carlos Alcaraz este noul campion de la Wimbledon. Spaniolul în vârstă de 20 de ani l-a învins în finală pe Novak Djokovic, la capătul unui meci de cinci seturi, care a durat 4 ore și 43 de minute, cu 1-6, 7-6 (8/6), 6-1, 3-6, 6-4.

Cu victoria de pe iarba londoneză, Alcaraz a obținut al doilea trofeu de Mare Șlem din carieră, după cel obţinut anul trecut la US Open, și își păstrează astfel poziția de lider mondial în clasamentul ATP. Ibericul este primul jucător din afara Big 4, format din Djokovic, Federer, Nadal și Murray, care se impune la All England Club în ultimii 20 de ani.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursa foto: AP

Djokovic, prima înfrângere din ultimii 10 ani pe terenul central

Dacă pentru Alcaraz este primul titlu la Wimbledon, sârbul Djokovic a ratat șansa de a câștiga al optulea trofeu pe iarba londoneză și titlul de Mare Șlem cu numărul 24, record deținut de australianca Margaret Court. Câștigător al primelor două turnee majore ale anului, Australian Open și Roland Garros, Djokovic a găsit puterea de a recunoaște superioritatea adversarului său, mai tânăr cu aproape 16 ani.

Pentru Djokovic aceasta a fost prima sa înfrângere suferită pe terenul central la Wimbledon după 2013. Sârbul a disputat totodată a 35-a sa finală de Mare Şlem. Novak Djokovic se impusese în primele două turnee de Mare Şlem ale anului, Australian Open şi Roland Garros, însă Alcaraz s-a opus tentativei sârbului de a realiza Marele Şlem în acest an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE