Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat cu bani din PNRR. Finanțare de peste 13 milioane de euro, primită de Primăria Capitalei

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, sâmbătă, că Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat, după ce municipalitatea a obținut o finanțare de peste 13 milioane de euro, bani disponibili prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul ce vizează consolidarea Teatrului Bulandra a fost depus de Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

„Încă un proiect depus de Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a obținut finanțare prin PNRR.

Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 65.378.065,87 lei (peste 13,2 milioane de euro).

Proiectul vizează consolidare seismică şi renovare energetică a imobilului situat în Bd. Schitu Măgureanu nr. 1, sector 5, București, care adăpostește Teatrul Bulandra”, a scris primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.

Teatrul Bulandra se află în zona protejată a Capitalei

„Clădirea a fost construită în anul 1935, la care s-a adăugat în 1937 corpul de la Bd. Schitu Măgureanu, adiacent teatrului, aflat în Zona Construit Protejată ZCP 06 - Bulevardul Elisabeta-Kogălniceanu, regim de înălțime S+P+7E+M (la parter se află Sala de spectacole Liviu Ciulei), având o suprafață construit desfășurată 11.873 mp”, a mai precizat edilul Capitalei.

La începutul lunii ianuarie, Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a depus 24 de cereri de finanţare prin PNRR.

Pentru clădirile monument istoric, municipalitatea a fost depus cereri de finanţare în valoare totală de 179 milioane lei. Printre clădirile care vor fi renovate se numără: Caşa Şuţu (Lahovary) - Calea Griviţei nr. 7, Sector 1; Pinacoteca - str. Lipscani nr. 18-20, Sector 3; Teatrul L.S. Bulandra - B-dul Schitu Măgureanu nr. 1, Sector 5; Curtea Meşteşugarilor - Str. Covaci nr. 13, Sector 3.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE