Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PSD cere demisia lui Nicușor Dan, în urma acuzațiilor de abuz în serviciu și conflict de interese

PSD cere demisia lui Nicușor Dan după ce primarul Capitalei a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de abuz în serviciu. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că lasă la latitudinea filialei București să decidă dacă îl mai susține sau nu pe Nicușor Dan.

În fața acuzațiilor ANI, edilul este apărat doar de foștii săi colegi din USR. Primarul spune că va contesta în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate.

ANI: Nicușor Dan a fost în conflict de interese timp de o lună

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Nicușor Dan a fost în conflict de interese timp de o lună, între 7 august și 7 septembrie 2021.

Mai exact, a deținut simultan în acea perioadă și funcția de primar, dar și pe cea de director general al ALPAB.

În urma acestor acuzații PSD îi cere demisia.

„Primarul General, Nicușor Dan, adaugă incompetenței și delăsării sale, deja probate, din nefericire pentru locuitorii Bucureștiului, și incompatibilitatea și conflictul de interese. În orice stat european, în fața gravității unor asemenea acuzații, ar fi existat deja până acum un gest firesc: demisia”, a transmis PSD.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul General în cazul Nicușor Dan pentru posibila săvârșire a infracțiunilor de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Liberalii se feresc să spună dacă îl mai susțin sau nu pe actualul primar.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: „Este o decizie a filialei PNL București. Am stabilit deja și am transmis domnului primar lista cu cele 10 obiective pe care filiala le are în vedere. În funcție de ce se va realiza sau nu, ne vom poziționa față de domnia sa.”

Nicușor Dan este apărat de liderul USR

Nicușor Dan este apărat de liderul USR, Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă, președintele USR: „Mizeria ANI la adresa lui Nicușor Dan e doar încă o dovadă a politizării acestei instituții care hărțuiește politicenii și primarii din opoziție.”

Agenția Națională de integritate a sesizat și Prefectura București cu privire la legalitatea exercitării de către Nicușor Dan a patru funcții de conducere în cadrul instituțiilor sau serviciilor publice, fără a avea un mandat de reprezentare.

Primarul Capitalei se apără pe Facebook.

„Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE