Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tatăl lui Ionuț Anghel, copilul omorât de câini în urmă cu 10 ani: „Problema în cazul lui Ionuț, rezolvată temporar. Au fost lăsate iar haitele să se strângă”

Acum 10 ani, un copil de 4 ani care a ieșit dintr-un parc din sectorul 2 al Capitalei unde se juca a fost ucis de câini care se aflau pe un teren viran.

A urmat un proces care a durat aproape 5-6 ani. În urma acestui incident tragic au fost condamnați proprietarul și administrația domeniului public sectorului 2. Familia a fost despăgubită. Discutăm acum cu tatăl lui Ionuț, copilul omorât acum 10 ani.

Cred că au fost indentificați toți vinovații, mai puțin ASPA pentru că erau câini care nu erau revendicați de nimeni, ca să zic așa. S-au luat măsurile care erau în proces, altcineva nu mai este. Practic din parc se trece fără nicio îngrădire pe un teren unde erau foarte mulți câini.

Nu poți fi mulțumit când nu mai este un copil, vă dați seama, dar s-au luat măsuri foarte bune pentru bucureșteni la timpul acela și a fost ok. Toată lumea spunea că nu o să facă nimeni pușcărie și uite că până la urmă s-a luat și această măsură.

Constantin Ciorăscu a avut doi ani cu executare, însă a făcut doar vreo opt luni, la Găești, iar de atunci e în libertate.

Noi am făcut o asociație, dar din păcate nu am avut niciun sprjin ca să zic așa. Pentru astfel de cazuri a fost înființată, ca să nu se mai întâmple așa și din păcate, din cauza unei instituții (ASPA) care nu își face treaba, eu am spus și la momentul acela, cea mai mare pedeapsă a autorităților este aceea de a-și face treaba, pentru că implică muncă. Dacă nu muncesc se întâmplă iarăși.

La Capelă, în ziua înmormântării, era un aparat frigorific ca să zic așa și a venit șeful ASPA, care era la momentul acela și am luat copilul, l-am pregătit, l-am pus pe catafalc și m-a ajutat. A fost acolo, l-a văzut, s-a implicat.

Despăgubirea e publică, în bani. Cei care nu și-au făcut treaba, au fost loviți unde îi durea, adică la bani. A fost vorba de 2,4 milioane de euro.

Cele două tragedii au fost tot un teren, tot haită, la fel, absolut la fel. Se poate întâmpla oricând, nu se implică. Să auzi din gura lor că se poate întâmpla oricând e foarte grav, înseamnă că nu vor să se implice.

Trebuie să își facă treaba. De aceea sunt puși acolo.

Mesajul pentru familia Anei este să nu se lase, să se facă dreptate și pentru ea. Problema în cazul lui Ionuț a fost rezolvată temporar. Apoi au fost lăsate iar haitele să se strângă. Noi nu am trecut peste tragedie, avem un singur creier, ne bucurăm însă că a scăpat fratele lui”, a declarat tatăl lui Ionuț, în exclusivitate pentru Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE