Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Târgul ceramicii de Cucuteni. Au participat meșteri din România, Republica Moldova și Ucraina

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Pentru tradiții nu există vârstă, există pasiune, artă și iubire față de frumos. O demonstrează zeci de meșteri populari prezenți la cel mai vechi târg național de ceramică ce are loc la Iași. Mii de farfurii, boluri, vaze, cești, oale, toate din ceramică, create și pictate cu migală au umplut Parcul Copou din Iași.

Nelipsit de aproape patru decenii de la Târgul Național de Ceramică, Nicolae Sava încântă auzul și văzul celor care trec, se opresc sau cumpără de la el. De 50 de ani face ocarine, acele instrumente muzicale confecționate din ceramică. A terminat și Conservatorul așa că pasiunile se îmbină perfect.

Mii de obiecte din ceramică din România, Republica Moldova și Ucraina au fost expuse

Totul se face și se transmite în familie. Nicoleta Mitroi lucrează ceramica Cucuteni alături de soțul său de aproximativ 20 de ani. Pe lângă obiectele artizanale pregătite frumos, cei care ajung în târg au ocazia să vadă cum se face un vas din lut.

La târgul din Parcul Copou din Iași au participat meșteri din peste 20 de localități din țară, Republica Moldova și Ucraina

Distribuie

Taguri