Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țara europeană care va renunța la centrele de informare pentru turiști: ”Vor fi înlocuite cu videoclipuri pe TikTok și influenceri”

Turiștii care au nevoie de ajutor în Scoția nu se vor mai putea adresa unui centru de informare a vizitatorilor: Visit Scotland își va închide cele 25 de locații din întreaga țară în următorii doi ani, potrivit Skift.

În schimb, țara investește mai mult în crearea de conținut pe site-ul său, TikTok, YouTube, Instagram și alte canale digitale, a declarat Vicki Miller, director de marketing și digital pentru Visit Scotland.

"Cea mai mare oportunitate pe care o avem de a avea cea mai mare influență asupra oamenilor care vin în Scoția (rămân mai mult timp, cheltuiesc mai mult, ajung la lucruri care nu sunt pe traseele bătute) este de a oferi aceste informații vizitatorului înainte de a ajunge aici. Punem un accent mai mare pe pre-sosiri", a spus ea.

Scoția dorește să facă conținutul său mai ușor de descoperit și de promovat pe canalele de socializare, pe agențiile de turism online și pe Google, care a adăugat recent un instrument care creează itinerarii de călătorie personalizate pe baza indicațiilor primite de la utilizatori.

Pe măsură ce tot mai mulți călători folosesc TikTok și YouTube pentru căutările lor, Visit Scotland dorește să își îmbunătățească calitatea producției video, să încheie parteneriate cu mai mulți creatori de conținut și să încurajeze mai mult conținut generat de utilizatori.

"Trebuie doar să continuăm să fim flexibili și agili pe măsură ce canalele evoluează", a declarat Miller.

Înlocuirea birourilor de informare turistică în comunitățile rurale

Visit Scotland, Scottish Tourism Alliance și comunitățile vor colabora în următoarele 12-18 luni pentru a găsi soluții pentru înlocuirea centrelor, a declarat Crothall.

@visitscotland Do YOU have a favourite Scottish castle? 🏰👀 Here are 9 iconic locations to save for your next visit! 💙 📍 Kilchurn Castle, Dalmally 📍 Ardverikie Estate, Kinloch Rannoch 📍 Eilean Donan Castle, Dornie 📍 Castle Fraser, Inverurie 📍 Dunnottar Castle, Stonehaven 📍 Findlater Castle, near Cullen 📍 Dunrobin Castle, Golspie 📍 Craigievar Castle, Alford 📍 Slains Castle, Cruden Bay 🎥 @thisglaswegianguy ♬ Epic Music(863502) - Draganov89

Visit Scotland intenționează să transfere proprietatea birourilor sale către comunitățile locale. În cazul în care comunitățile nu sunt interesate, le va vinde. Miller se așteaptă ca aceste comunități să intervină pentru a umple golul de servicii după închiderea centrelor de informare.

După ce Visit Scotland și-a închis centrul din Loch Ness într-o fază anterioară, comunitatea l-a cumpărat și l-a transformat într-un centru profitabil de informații și servicii.

"Rezultatul este că acum oferă tot felul de alte oportunități, inclusiv deplasarea bagajelor pentru [călătorii pe] drumeții și alte tipuri de servicii și, de asemenea, distribuirea de pliante de tip local", a spus Crothall.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE