Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Talibanii, furioși după dezvăluirile lui Harry. Prințul britanic a recunoscut, în cartea sa de memorii, că a ucis peste 20 de combatanți în Afganistan

Prințul Harry ar trebui să răspundă în instanță. Aceasta este reacția mai multor talibani, după ce Harry a recunoscut, în cartea sa de memorii, că a ucis mai mulți combatanți în Afganistan.   

Dezvăluirile Prințului Harry despre experiența sa din Afganistan au șocat familiile victimelor. În noua sa carte autobiografică el a recunoscut că a omorât 25 de inamici, în perioada în care a participat la războiul din Afganistan. Țintele erau privite drept „piese de șah”, a spus Harry.

Mulla Adcullah a pierdut nouă membri ai familiei în 2011, când o rachetă britanică i-a lovit casa, în provincia Helmand. Acum acesta cere despăgubiri pentru suferințele prin care a trecut.

„Facem apel la comunitatea internațională să trimită această persoană (pe prințul Harry) în judecată și să ne despăgubească pentru daunele suferite. Ne-am pierdut casa, viața și membrii familiei noastre, ne-am pierdut mijloacele de trai și, de asemenea, persoanele dragi nouă.”

O altă provincie, o tragedie similară. Nabi Akaa a pierdut 11 membri ai familie, majoritate dintre care erau femei și copii.

„Când s-a întâmplat incidentul, forțele britanice erau aici, americanii nu erau aici. Un avion a zburat deasupra satului și, în timp ce luam cina, s-a întors și a lovit casa de acolo.Ccasa era plină de femei și copii. Timp de o oră, am auzit plânsete, iar apoi s-a făcut liniște.”

Prințul Harry a fost înrolat în armata britanică timp de 10 ani, perioadă în care a fost trimis în Afganistan de două ori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE