Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taiwanul a tras focuri de avertizare asupra dronelor chineze care zburau deasupra avanposturilor insulei

Armata din Taiwan a lansat mai multe focuri de avertizare asupra dronelor chineze care zburau deasupra avanposturilor sale chiar în largul coastei chineze.

Acest lucru arată încă o dată cât de mari sunt tensiunile şi hotărârea insulei de a răspunde noilor provocări, spune The Associated Press.

Dronele ar fi venit la baza din China din apropiere de Xiamen, după ce au fost trase focurile. Anterior, Taiwanul a tras doar focuri de semnalizare ca avertismente.

Răspunsul are loc pe fondul tensiunilor crescute după ce China a lansat rachete în mare şi a trimis avioane şi nave peste linia de separare din strâmtoarea Taiwan la începutul lunii august. Beijingul a reacţionat în urma vizitei în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, cel mai înalt demnitar american care a vizitat insula în ultimii 25 de ani.

China susține că Taiwanul este teritoriul său, iar acţiunile sale recente au fost privite ca o repetiţie a unei posibile blocade sau invazii. Exerciţiile Chinei au adus condamnări puternice din partea principalului aliat al Taiwanului, SUA, împreună cu alte democraţii regionale precum Australia şi Japonia.

Unele dintre rachetele Chinei lansate la începutul lunii august au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei din apropiere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE