Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sute de primării din țară amenință cu greva generală din 5 februarie

Funcționarii din sute de primării de comune din țară au făcut grevă de avertisment timp de două ore. Ei cer salarii mai mari.

Sindicaliștii decid săptămâna aceasta dacă mai intră în grevă generală, din 5 februarie, așa cum au anunțat inițial. Pentru că, între timp, discută cu guvernanții.

Timp de două ore sute de primării din țară nu au lucrat deloc. Angajații sunt nemulțumiți de salarii. Cele mai multe administrații locale implicate în manifestație sunt în județul Iași.

La primăria din comuna Ion Neculce, angajații au între 2000 și 3000 de lei salariul. Spun că sunt puțini bani. Cu greu se descurcă.

Protestatarii s-au plâns guvernanților că salariile lor sunt similare unor muncitori necalificați din construcții

Între timp, reprezentații sindicatelor care organizează protestele au fost în București, la discuții cu un secretar de stat din Ministerul Muncii și un consilier al premierului. Oamenii s-au plâns guvernanților că salariile lor sunt similare unor muncitori necalificați din construcții.

Dan Cârlan, președintele Sindicatului Național SCOR: Noi suntem în ipoteza unui câine care a rămas uitat legat cu lanțul de gard, în vreme de tigaia cu grăunțe a fost pusă în mijlocul curții și toate celelalte animale din curte au primit niște drepturi. Noi nu cerem majorări salariale. Noi cerem eliminarea acestei discriminări.

Sindicaliștii se întâlnesc joi cu secretari de stat ai altor ministere și, în funcție de rezultatele discuțiilor, vor decide dacă mai intră în grevă generală din 5 februarie.

În total, 813 localități din mai multe județe amenință cu greva generală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE