Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sute de participanți la Parada Cluj Pride 2024. În paralel a avut loc și un Miting pentru Familie

Parada Cluj Pride 2024 care celebrează comunitatea LGBTQ+  a adunat sute de participanți!.Într-un marș organizat în centrul orașului, aceștia au pledat pentru  drepturile persoanelor care fac parte din această comunitate. În paralel, în Piața Avram Iancu a fost organizat un Miting pentru Familie.

Participanții la parada Pride s-au adunat la ora 14.00 în Piața Unirii din Cluj-Napoca cu steaguri colorate. De acolo, au pornit în marș prin centrul orașului. Mesajul  comunității LGBTQ+ a fost centrat pe idea de acceptare, ca factor stabilizator al oricărei societăți. Oamenii spun că s-au adunat în stradă ca să își facă auzite glasurile cu privire la nevoile comunității.

Dian Teodorescu, ofițer de comunicare asociația Accept: „Suntem aici să susținem Pride-ul din Cluj, să susținem egalitatea la finalul zilei.”

„Obosiți de rușine. Iubirea va învinge mereu”

Florian Mihail Păun, Asociația Accept: „Sunt aici să simt această căldură pe care o oferă comunitatea LGBTQ și să reprezint oamenii care încă nu pot sa fie la fel de vizibili cum putem noi doi.”

Oamenii au adus cu ei pancarte pe care se putea citi „Vrem doar să ne lăsați să iubim si să trăim în pace în România” sau „Obosiți de rușine. Iubirea va învinge mereu”. 

Participant: „Prin această adunare vrem sa atragem atenția asupra faptului că comunitate noastră are niște nevoi din punct de vedere social și legal, care nu sunt îndeplinite de societate în care trăim și de statul țării în care trăim.”

În paralel, în Piața Avram Iancu a fost organizat și Mitingul pentru Familie, organizat de Asociația Comunitatea Identitară România, în sprijinul valorilor familiei.

Evenimentele din cadrul săptămânii Cluj Pride se încheie duminică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE