Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sute de case din Kramatorsk, Ucraina, au fost inundate. Infrastructura din regiune a fost afectată de război

Ucrainenii din estul țării se luptă să supraviețuiască nu numai războiului, ci și inundațiilor. A plouat puternic în această regiune și sute de case au fost inundate. Nu se cunoaște valoarea exactă a daunelor, însă autoritățile locale le-au promis oamenilor că îi vor ajuta să își repare casele.  

Război, distrugere și inundații... Circa două sute de locuitori din Kramatorsk, în estul Ucrainei, au avut de suferit după ce s-a spart ecluza unui iaz din apropierea orașului. Apa a inundat zeci de case, și a măturat totul în calea sa.

Războiul a afectat infrastructura din Harkov

”Mașina de spălat a căzut și a fost acoperită cu noroi. Este noroi peste tot. Totul: aparate, mobilier, haine. Mâl peste tot. Nu pot să vă spun cât mâl este. Mașina soțului meu, mașina bunicului meu, gardul,” a explicat Tetiana, locuitoare din Kramatorsk.

Douăzeci de persoane au fost evacuate și adăpostite temporar într-o școală.

”Sigur că suntem îngrijorați. Acum au spus că apa a scăzut. Vrem să mergem acasă, vom merge acasă. Tot ce era în casă a rămas acolo, a intrat multă apă în casă. Totul plutea. Am animale, sunt îngrijorată pentru ele,” a spus Nadiia Bereza,  locuitoare din Kramatorsk.

Infrastructura din Harkov are de suferit și de pe urma războiului. Bombardamentele rusești au afectat alimentarea cu apă și au provocat inundații în unele case. Sistemul local de canalizare a fost distrus, iar unii locuitori nu mai pot să se adăpostească în subsoluri, când au loc atacuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE