Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA vor trimite în Siria personal specializat în operațiuni de salvare pentru a ajuta victimele cutremurelor

Statele Unite şi-au reorientat dispozitivul de ajutor umanitar deja prezent în Siria către victimele seismelor violente care au lovit pe 6 februarie nordul ţării şi Turcia, a anunţat marţi Agenţia americană pentru ajutor pentru dezvoltare (USAID), potrivit AFP.

''Întregul nostru răspuns umanitar se îndreaptă în prezent către nord-vestul Siriei'', a declarat Stephen Allen, director pentru activităţi umanitare în cadrul USAID.

Cea mai mare parte a distrugerilor este în zonele necontrolate de Bashar al-Assad

Ajutorul american în Siria constă în furnizarea de adăpost şi hrană şi în personal specializat în operaţiuni de salvare, a adăugat Allen. USAID lucrează pe teren împreună cu ONG-uri partenere.

Reprezentantul USAID a menţionat că cea mai mare parte a distrugerilor din Siria se află în zone necontrolate de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Potrivit lui Stephen Allen, două echipe de salvatori trimise de Statele Unite ar urma să sosească miercuri în Turcia. Ele se vor îndrepta către oraşul Adiyaman, unde eforturile de căutare şi salvare a eventualilor supravieţuitori au fost limitate până în prezent.

Câți specialiști vor ajunge în zonele afectate

Echipele americane, care vor sosi cu două avioane de transport C-130, sunt formate din 158 de persoane, 12 câini de urmă şi aproximativ 77 de tone de echipament specializat.

''Dacă este nevoie de asistenţă suplimentară pentru persoanele care nu au adăpost, suntem pregătiţi să o furnizăm'', a adăugat Allen.

Bilanţul cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia şi Siria în 6 februarie a depăşit 41.000 de decese în cele două ţări. Situaţia numeroşilor supravieţuitori rămaşi fără locuinţe din cauza acestor seisme este agravată de temperaturile scăzute din această perioadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE