Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA, Coreea de Sud şi Japonia şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la cooperarea militară Rusia-Coreea de Nord

Secretarul american de stat Antony Blinken şi omologii săi sud-coreean şi japonez şi-au exprimat "îngrijorarea serioasă" cu privire la discuţia privind cooperarea militară dintre Rusia şi Coreea de Nord, inclusiv privind un posibil comerţ cu arme, a informat sâmbătă Ministerul de Externe sud-coreean de la Seul, potrivit Reuters și Agerpres.

Antony Blinken, ministrul de externe sud-coreean Park Jin şi ministrul de externe japonez Yoko Kamikawa au convenit, într-o scurtă întâlnire vineri, în marja Adunării Generale a ONU, să răspundă ferm oricăror acte care ameninţă securitatea regională, încălcând rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a întreprins o vizită de o săptămână în Rusia săptămâna trecută, în care a discutat despre cooperarea militară cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Oficialii american şi sud-coreean şi-au exprimat îngrijorarea că întrevederea din Rusia a avut ca scop să permită Moscovei achiziţionarea de muniţie nord-coreeană pentru a-şi completa stocul afectat de războiul din Ucraina.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat miercuri că dacă Rusia va ajuta Coreea de Nord să îşi îmbunătăţească programele de arme în schimbul asistenţei pentru războiul din Ucraina, aceasta ar constitui "o provocare directă", iar Seulul şi aliaţii săi nu vor asista fără să facă nimic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE