Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA cheamă Israelul şi Turcia să rezolve tensiunile dintre ele: Le încurajăm să își depășească diferendele

Luni, Statele Unite au solicitat Turciei și Israelului să rezolve tensiunile dintre ele, după ce Ankara a anunțat că va suspenda relațiile comerciale într-o încercare de a exercita presiune asupra guvernului israelian pentru a accepta un armistițiu în regiunea Fâșiei Gaza.

"Amândouă sunt aliaţii noştri şi le încurajăm să-şi depăşească diferendele", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat despre îngheţarea schimburilor comerciale. Acesta a refuzat să mai facă alte comentarii.


Statele Unite sunt de obicei prudente în declarațiile lor publice referitoare la Turcia, având în vedere tensiunile persistente cu președintele Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara, cunoscut pentru critica sa aspră la adresa Israelului, a explicat vineri decizia de a suspenda relațiile comerciale ca o modalitate de a "forța Israelul să accepte un armistițiu și de a spori ajutorul umanitar către Fâșia Gaza".

Turcia, una dintre puținele țări cu majoritate musulmană care recunosc Israelul, a impus deja restricții asupra exporturilor a 54 de produse către Israel încă din aprilie, inclusiv oțel și metal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE