Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA au suspendat un transport de muniție pentru Israel. Americanii consideră inacceptabilă invazia în Rafah

Statele Unite ale Americii au oprit un transport de muniție către Israel, conform AP. Decizia, care a fost luată în urmă cu câteva zile, vine în contextul în care americanii sunt îngrijorați de invazia pe care Israelul susține că o va face în Rafah, ultima redută a grupării Hamas, din Fâșia Gaza.

Administrația președinelui Joe Biden consideră că israelienii "nu au luat suficiente măsuri" de protecție a cetățenilor palestinieni care se refugiază în Rafah. După estimările americanilor, în Rafah s-ar refugia între un milion și 1,4 milioane de civili, însă problema este că, printre ei, se află și militanți Hamas, grupare considerată teroristă de SUA, UE și multe alte state.

SUA au suspendat un transport de muniție pentru Israel

"Ca urmare a acestei revizuiri, am oprit un transport de arme săptămâna trecută. Acesta constă în 1.800 de bombe de 2.000 de pounds și 1.700 de bombe de 500 de pounds", a spus un oficial american, sub protecția anonimatului, citat de Reuters.

Washingtonul a avertizat, de mai mult timp, că nu este de acord ca Israelul să asedieze Rafah, din cauza civililor care ar putea fi uciși. Iar Biden i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu că așteaptă un plan fezabil și detaliat prin care civilii să nu fie uciși și să nu mai continue dezastrul umanitar.

Rafah, punctul de trecere a frontierei cu Egiptul, a fost ocupat de armata Israeliană. Era unul dintre puținele puncte de trecere pentru convoaiele cu ajutoare umanitare. Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că Statele Unite consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte de intrare pentru ajutorul umanitar în Gaza, Rafah și Kerem Shalom.

Până acum, armata IDF a făcut foarte multe victime printre civili în Gaza. În total, ar fi 34.789 de victime, conform agenției Anadolu. Dintre acestea, majoritatea sunt civili, potrivit autorităților medicale din Gaza, care sunt controlate de Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE