Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA: Aproape 3 milioane de autovehicule Ford sunt rechemate în service

Ford Motor Co va rechema la service peste 2,9 milioane de autovehicule în SUA pentru a rezolva o problemă legată de transmisie, care poate spori riscul de accidente involuntare, relatează Agerpres.

Sunt vizate anumite modele Escape din perioada 2013 - 2019, C-Max din perioada 2013 - 2018, Fusion din perioada 2013 - 2016 Fusion, Transit Connect din perioada 2013 - 2021 şi Edge, din perioada 2015 - 2018, se arată în documentele depuse la Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA).

Compania a primit numeroase reclamații

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi spune, în documentele postate pe site-ul său miercuri, că o bucșă care atașează cablul schimbătorului de transmisie se poate degrada sau desprinde. Acest lucru poate împiedica vehiculele să treacă în treapta de viteză dorită.

Au fost raportate patru răniri provocate de această problemă, şi alte şase solicitări de despăgubiri, a anunţat Ford. Compania are 1.630 de rapoarte de garanție și 233 de reclamații cu privire la problemă.

Dealerii vor înlocui bucșa și vor adăuga un capac de protecție. Proprietarii vor fi anunțați prin scrisoare începând cu 27 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE