Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA acuză Rusia că fabrică dovezi. Acuzațiile vin după atacul asupra închisorii Olenivka

Americanii acuză Moscova că vrea să șteargă urmele atacului asupra închisorii din Donbas și chiar că plănuiește să planteze dovezi false acolo.

După bombardarea lagărului din teritoriul controlat de ruși au murit 53 de deținuți, membri ai Regimentului Azov, iar alți 75 au fost grav răniți.

SUA acuză Rusia că vrea să fabrice dovezi despre atacul mortal de săptămâna trecută asupra unei închisori din estul Ucrainei.

Surse din serviciile de informații care au vorbit sub condiția anonimatului cu Associated Press au spus că Moscova intenționează să planteze dovezi pentru a da vina pe Kiev pentru atacul de vinerea trecută - care a ucis 53 de deținuți dintr-o tabăr din Olenivka, controlată de separatiști.

Potrivit acestora, dovezile false ar putea include chiar și muniție de la sistemele de rachete HIMAR date de SUA Ucrainei. Atât Moscova, cât și Kievul se învinuiesc reciproc pentru atac.

Procurorul general al Ucrainei susține că explozia ar fi putut fi cauzată de arme termobarice rusești și se bazează pe imagini din satelit despre care spune că arată că închisoare a fost distrusă din interior. Multe dintre victime au fost soldați ai regimentului Azov luați prizonieri de ruși, și care sunt considerați eroi în Ucraina, pentru că au apărat de invadatori oțelăriea din Mariupol.

Rusia a lansat propria anchetă asupra exploziei, iar secretarul general al ONU a anunțat o ca va trimite la locul atacului o echipă pentru stabilirea faptelor, dar a menționat că nu este vorba despre o anchetă penală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE