Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Exerciții pentru distrugerea minelor în largul Mării Negre

Scafandrii militari execută antrenamente de distrugere a unor mine marine în largul Mării Negre. Este vorba despre un baraj de mine care a fost amplasat pentru apărarea orașului Constanța în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Forțele navale române au cartografiat adâncurile, întocmind astfel o hartă cu poziția exactă a minelor din barajul istoric.

Exercițiul este unul multinațional, iar militarii se antrenează în echipă. Există un centru operațional de unde colegii scafandrilor văd exact tot ceea ce se întâmplă în adâncuri. De asemenea, există comunicații video și audio în permanență cu cei care se află pe fundul mării și încearcă dezamorsarea acestor mine.

Majoritatea exercițiilor scafandrilor de luptă sunt desfășurate în condiții reale, pentru că ei chiar neutralizează aceste obiect. În acest fel sunt extrem de bine pregătiți în condiții reale de luptă contra minelor marine care plutesc acum pe mare din cauza războiului din Ucraina.

Mulțumită acestor exerciții, la ultima intervenție de deminare, cea de la Euforie, mina marină care plutea în derivă și punea în pericol ambarcațiunile din zonă a fost distrusă în mai puțin de o oră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE