Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

STUDIU | Copiii de la sate nu pleacă în vacanță. Șapte din zece elevi din mediul rural nu au fost în vacanță la mare

Vacanța de vară nu este pentru toți copiii o bucurie. Mulți copii din mediul rural din România își petrec timpul în curte, arată un studiu World Vision. La chestionar au răspuns părinții unor copii din clasele I-IV din mediul rural.

Șapte din zece copii nu au fost niciodată în vacanță sau în tabără la mare. La munte nu au ajuns niciodată șase din zece copii. Iar nouă din zece copii nu au călătorit niciodată în străinătate.

Mai bine de jumătate dintre părinți - 61.4% - nu au plecat niciodată în vacanță, alături de copii, în altă localitate. Studiul mai arată că 70% dintre copii se joacă prin curte sau în sat pe parcursul vacanței de vară, iar doi din zece copii își petrec vara ajutându-și părinții în gospodărie.

Activități educative pe timpul verii

Jumătate dintre copiii din sate fac activități educative pe timpul verii, dar peste un sfert dintre părinți spun că nu cheltuie niciun ban cu activitățile copiilor de peste vară. Patru din zece copii nu pot merge la un bazin de înot sau într-un parc pentru că aceste spații nu există în comunitățile lor. 17% dintre copii nu au fost niciodată într-o tabără/școală de vară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE