Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

STUDIU. 54,7% dintre români cred că România de mâine va arăta mai bine condusă de copiii de azi

Majoritatea românilor sunt optimiști cu privire la rolul pe care-l vor avea copiii de astăzi în dezvoltarea țării noastre. Întrebați cum va arăta România de mâine condusă de copiii de azi, peste jumătate dintre respondenții unui sondaj realizat de INSCOP Research au spus că: MAI BINE. Sondajul de opinie, care s-a desfășurat la nivel național face parte dintr-un proiect derulat de Strategic Thinking Group în parteneriat cu Euronews România.

La întrebarea „Credeți că România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai bine, mai rău sau la fel?” aproape 55% dintre români au spus că "mai bine", puțin peste 25% cred că țara noastră va arăta "mai rău", iar aproape 16% au bifat în chestionar "la fel".

Bărbații sunt mult mai optimiști decât femeile și au o mai mare încredere în generația tânără. Astfel, 59% dintre bărbații chestionați cred că România de mâine va arăta mai bine condusă de copiii de azi. Același lucru îl cred 51% dintre femeile care au răspuns în sondaj.

Românii cu studii superioare cred într-o proporție mai mare că România de mâine va arăta mai bine condusă de copiii de azi. Vorbim aici de peste 62% dintre respondenții cu studii superioare. La polul opus, doar 48% dintre românii cu studii primare cred același lucru.

Românii cu venituri mai mari sunt mai optimiști

Românii cu venituri mai mari sunt mai optimiști decât cei care câștigă mai puțin când vine vorba de viitorul țării, condusă de copiii de astăzi. Aproape 65% dintre cei cu venituri mari au răspuns cu "mai bine" la întrebarea din sondaj.

Răspuns pe care doar 44,9% dintre românii cu venituri reduse l-au dat la aceeași întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 1000 de oameni, din toate categoriile socio-demografice, cu vârsta de 18 ani și peste, în perioada 15-25 noiembrie 2022. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3 procente, la un grad de încredere de 95%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE