Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Străzi deschise” 21-22 mai 2022: Ce evenimente se desfășoară în București și ce străzi vor fi închise

Publicat de: Euronews

În Capitală continuă pentru al treilea weekend la rând proiectul ,,Străzi deschise". Principalele zone pietonale sunt Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei și Bulevardul Unirii, în sectorul 4, la rondul de la Fântâna Zodiac. Zonele libere de trafic vor fi organizate pe tematici: teatru, muzică, dans și agrement, între orele 09:00 şi 22:00.

Calea Victoriei este una dintre zonele care au devenit pietonale și în acest weekend. Ștefan Florescu, fostul concurent de la Românii au Talent, a încântat mulțimea cu un spectacol de jonglerii cu mingea de fotbal.

Un alt moment impresionant l-au oferit elevii Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”. Ei au organizat un flashmob, unde au dansat pe muzica lui Michael Jackson, au impresionat cu un balet clasic, iar la final s-au unit într-o hora tradițională, invitând și publicul la dans.

Programul „Străzilor deschise” pentru duminică, 22 mai 2022

Printre străzile deschise weekend-ul acesta se numără și bulevardul Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și strada Monetăriei. Aici au fost amenajate locuri de joacă pentru copii. 

Organizatorii festivalurilor Untold și SAGA au pregătit pe Calea Victoriei, în zona Casei Vernescu și la intersecția cu Str. Lipscani, locuri speciale pentru muzică (music spots), între orele 17-21, pentru weekend-ul acesta. Iar de la ora 21:30, la Fântânile de la Piața Unirii vor fi spectacole multimedia.

Duminică, pe 22 mai, participanții sunt așteptați în Piațeta Teatrului Odeon pentru a audia recitaluri și interpretări la pian, începând cu ora 18. În zona Bisericii Kretzulescu va fi organizat un concert de muzică clasică, iar lângă Hotel Radisson vor fi pregătite spectacole de teatru, pentru copii și părinți.

Pentru iubitorii de fotografie, în Piața Universității va fi deschisă expoziția „World Press Photo Romania”, până pe 4 iunie.

Restricții de trafic pentru weekend-ul „Străzilor deschise”

Pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul pe bulevardul Unirii va fi restricţionat pe segmentul cuprins între Splaiul Independenţei şi Bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Bulevardul Mircea Vodă (sensul spre Piaţa Alba Iulia). Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Autoritățile recomandă utilizarea transportului în comun. Rutele alternative pe care merg autobuzele STB pot fi găsite pe site-ul Primăriei București.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Proiectul „Străzi deschise”, organizat de Primăria Capitalei este cel mai amplu proiect outdoor al Bucureştiului, care se desfăşoară pe parcursul mai multor weekenduri din perioada mai-octombrie 2022. Programul complet poate fi găsit pe pmb.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE