Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Statele Unite vor furniza un nou ajutor umanitar Ucrainei în valoare de 360 milioane de dolari

Statele Unite vor trimite un ajutor umanitar suplimentar Ucrainei în valoare de 360 milioane de dolari destinat în special pentru asigurarea populaţiei cu hrană, apă potabilă, asistenţă economică şi adăposturi, printre altele, a anunţat sâmbătă secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit EFE, citată de Agerpres.

„Angajamentul nostru faţă de poporul ucrainean este ferm”, a subliniat Blinken într-un mesaj pe contul său de Twitter, adăugând că banii „vor ajuta oamenii din Ucraina şi refugiaţii care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului brutal rusesc”.

La scurt timp, Departamentul de Stat a detaliat într-un comunicat că fondurile vor fi trimise prin două canale: 288 de milioane de dolari prin Departamentul propriu-zis şi peste 80 de milioane prin Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

„De la începutul războiului (...) Statele Unite au oferit o asistenţă umanitară de peste 1.280 de milioane de dolari pentru a face faţă acestei crize, iar noi suntem cel mai mare donator individual de asistenţă umanitară pentru Ucraina”, subliniază Blinken în mesajul său.

Guvernul american a anunţat vineri un pachet suplimentar de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) şi muniţie pentru aceste proiectile cu rază lungă de acţiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE