Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SPOTLIGHT 2022. Festivalul luminilor revine în weekendul 14-16 octombrie. Care este programul

Festivalul de artă vizuală în aer liber "Spotlight" revine, între 14 şi 16 octombrie, cu o ediţie dedicată în întregime artiştilor din România, potrivit unui comunicat al ARCUB, transmis AGERPRES.

"Spotlight" va anima Calea Victoriei, între Ateneul Român şi Cercul Militar Naţional, cu instalaţii artistice, proiecţii de video mapping, holograme, expoziţii şi instalaţii interactive. Arcul de Triumf se alătură programului "Spotlight" 2022 cu un eveniment aniversar ce marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea monumentului printr-un spectacol de video-mapping.

Tema ediţiei "Spotlight" din acest an este intitulată "Made in RO" şi invită artiştii români să reimagineze oraşul prin intermediul new media. "Spotlight" transformă, astfel, un domeniu de nişă al artelor vizuale, arta multimedia, într-un instrument de conectare a locuitorilor la oraşul în care trăiesc.

După cinci ediţii care au prezentat un mix de creaţii internaţionale şi creaţii ale artiştilor locali, "Spotlight" prezintă anul acesta cele mai recente iniţiative de new media din România, proiecte cu participări la festivalurile internaţionale de profil.

Proiecţii video-mapping pe Calea Victoriei

Pe Calea Victoriei, programul "Spotlight" invită bucureştenii să descopere locuri emblematice din Capitală, transformate de proiecţii video-mapping, precum Cercul Militar Naţional şi Teatrul Odeon. Statuia lui Mihai Eminescu din Parcul Ateneului Român şi statuia ecvestră a lui Carol I din Piaţa Revoluţiei "prind viaţă printr-un spectacol de lumini şi sunet". Spectacolele sunt create de Monument for, în cadrul programului "Statui Vii", ce îşi propune să valorizeze monumente emblematice ale oraşului printr-o serie de reactivări artistice.

Traseul festivalului de pe Calea Victoriei, de la Ateneul Român până la Cercul Militar Naţional, este activat de holograme, instalaţii şi expoziţii interactive. Nu va lipsi instalaţia Discoballs, prezentă la ediţiile anterioare "Spotlight".

În ultima seară a festivalului, evenimentul dedicat Centenarului Arcului de Triumf va transforma exteriorul monumentului într-un spectacol de video-mapping completat, la interior, de o expoziţie tematică legată de istoria vremii şi un performance menit să creeze un itinerar istoric.

Programul festivalului ”Spotlight” 2022

Programul Spotlight începe în fiecare zi de festival de la ora 19,00 şi se încheie la ora 23,00. Organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Spotlight 2022 marchează închiderea proiectului "Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană", care le-a oferit bucureştenilor o serie de weekenduri pietonale în mai multe zone din oraş, pe o perioadă de şase luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE