Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Hainele viitorului”, în Camerun: Creatorii de modă și-au imaginat tendințele anului 2050

Publicat de: Euronews

Capitala Camerunului, Yaoundé, a fost locul potrivit pentru fanii muzicii urbane și iubitorii de artă. Festivalul La Zone, care este produs de Festivalul de artă Douala (Domaf) și-a propus să fie o versiune mai mică, dar intensă a evenimentului anual de la Douala.

Festivalul a fost, de asemenea, puternic influențat de Piața Abidjan pentru Artele Spectacolului (MASA), o platformă culturală pentru promovarea artelor africane.

„Este prima dată când reproducem experiența zonei Massa în afara Abidjanului, așa că este bine că are loc în capitala Yaoundé, pe un bulevard aglomerat, care este un loc plin de viață”, managerul PR La Zone, Bonas Fotio.

Sâmbătă și duminică (23-24 septembrie), toți cei care au trecut pe lângă bulevardul Kennedy din Yaoundé au fost captivați de ritmul tobei și picturile murale.

Lucrările de artă stradală de pe fațada institutului cultural francez din Yaoundé au fost atrăgătoare.

Hainele viitorului

Pe lângă artele vizuale și muzică, moda de stradă a fost celălalt punct culminant al evenimentului. Tema acestei prime ediții a festivalului La Zone a fost: mâine este ieri. Trei designeri de modă și-au unit forțele pentru a-și imagina cum ar putea arăta moda până la mijlocul secolului 21.

„Am urmat fluxul temei festivalului DOMAF, care este mâine este ieri, așa că am proiectat articole de îmbrăcăminte încercând să ne dăm seama cum ar putea arăta îmbrăcămintea în 2050”, spune Kris Ka, un designer de modă.

Îmbrăcate în culori strălucitoare și cu ținute neobișnuite, modelele au fost părți esențiale ale proiectului.

„Orice creează oricine nu trebuie uitat pentru că poartă imaginea creatorului său. El și-a lăsat spiritul să lucreze, așa că trebuie să-i promovăm opera”, susține Junior Sikombe.

În consecință, acolo nu se pierde nimic, totul poate fi transformat, de la haine, la pantofi, țesături sau chiar obiecte.

Dacă viitorul era în mintea tuturor, este pentru că organizatorii festivalului La Zone au fost inspirați de obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

În weekend, publicul s-a plimbat pe bulevardul Kennedy, descoperind genuri muzicale, dansuri tradiționale cameruneze și participând la ateliere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE