Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spotify va disponibiliza 1.500 de posturi, deși compania a anunțat profit în ultimul raport

Populara aplicație de streaming de muzică Spotify a anunțat că va reduce cu 17% din forța sa de muncă pentru a economisi costuri, în ciuda faptului că a anunțat profit în ultimul său raport trimestrial.

Pentru a pune această cifră în context, Spotify are aproximativ 9.000 de angajați, ceea ce înseamnă că 1.500 de locuri de muncă vor fi pierdute în actuala rundă de disponibilizări, potrivit Euronews Culture.

Platforma de streaming a concediat anterior 6% din personalul său în ianuarie, spunând la momentul respectiv că face acest lucru pentru a promova "viteza". Acum, directorul executiv Daniel Ek a declarat că a luat această decizie "dificilă" deoarece creșterea economică a "încetinit dramatic".

"Recunosc că acest lucru va avea un impact asupra unui număr de persoane care au avut contribuții valoroase", a scris Ek. "Ca să fiu sincer, mulți oameni inteligenți, talentați și muncitori vor pleca de la noi". 

Noi condiții impuse pentru artiști

În ciuda faptului că a înregistrat un profit de 65 de milioane de euro pentru trimestrul septembrie-noiembrie (primul profit trimestrial din mai bine de un an), precum și a faptului că are în prezent 601 milioane de utilizatori (de la 345 de milioane la sfârșitul anului 2020), concedierea celor 1.500 de angajați este surprinzător de mare.

"Am dezbătut posibilitatea de a face reduceri mai mici de-a lungul anilor 2024 și 2025", a scris Ek. "Cu toate acestea, având în vedere decalajul dintre stadiul obiectivului nostru financiar și costurile noastre operaționale actuale, am decis că o acțiune substanțială de redimensionare a costurilor noastre a fost cea mai bună opțiune pentru a ne îndeplini obiectivele."

Recent, Taylor Swift a fost anunțată ca fiind cea mai bună artistă a anului pe platformă, după ce ar fi câștigat peste 100 de milioane de dolari în drepturi de autor numai de la Spotify.

Cu toate acestea, Spotify a adus recent modificări controversate platformei sale, inclusiv un prag de streaming de 1.000 de redări pentru a genera redevențe.

Există aproximativ 100 de milioane de melodii pe acest serviciu și doar aproximativ 37,5 milioane îndeplinesc noile cerințe pentru a genera venituri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE