Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spitale tot mai pline din cauza valului de infecții respiratorii. Adrian Marinescu: „Ne apropiem de numărul de pacienți care veneau la camera de gardă în vârful pandemiei”

Tot mai mulți români au ajuns zilele acestea la cabinetele medicilor de familie și camerele de gardă ale spitalelor de boli infecțioase din cauza valului de infecții respiratorii.

De altfel, media zilnică a ajuns la 250 de persoane care se prezintă la camera de gardă la Institutul Matei Balș din Capitală, asta în condițiile în care în varful pandemiei COVID, media zilnică era de 300 de persoane.

Anunțul a fost făcut de medicul primar infecționist și directorul medical al spitalului Adrian Marinescu.

„Cu siguranță că adresabilitatea a crescut în ultimele săptămâni. Am ajuns în punctul în care avem aproximativ 250 de prezentări în fiecare zi, cele mai multe dintre ele însemnând infecții respiratorii în care intră și gripa, alte viroze, infecția cu SARS-CoV2, indiferent de vârstă.

Ca să vă faceți o idee, în vârf pandemic, noi ajungem undeva la 300 de prezentări pe zi, deci cumva ne apropiem de acea cifră. E adevărat că cele mai multe, din fericire, sunt forme ușoare, în așa fel încât aproximativ între 10 și 15 % sunt pacienți trebuie să rămână internați, pentru care trebuie să facem locuri, iar cazurile grave, de Terapie Intensivă, înseamnă un procent mic, din fericire.

Tot pentru comparație, trebuie să spunem că în zilele normale, înainte de sezonul rece, avem undeva în jur de 150 de prezentări.”, a declarat dr. Adrian Marinescu pentru HotNews.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE