Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spectacol pe faleza din Constanța. Concertul a deschis seria manifestărilor dedicate Zilei Marinei Române

Publicat de: Euronews

A fost spectacol pe faleza din stațiunea Mamaia unde muzica militarilor români și americani i-a încântat pe turiștii aflați în vacanță. Concertul deschide practic seria manifestărilor dedicate Zilei Marinei Române ce este sărbătorită în fiecare an pe data de 15 august.

Evenimentul a început în piațeta de la intrarea în stațiunea Mamaia, iar militarii români și americani din cadrul formațiilor muzicale Forțele Navale Române și Divizia 101 Aeropurtată a SUA, cantonată la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” au făcut un adevărat săectacol în fața publicului adunat ad-hoc.

Momentul a cuprins și un solo interpretat de formația militarilor americani cantonați la Mihail Kogălniceanu care au cântat pentru publicul român coloanal sonoră a serialului de televiziune Band of Brothers.

„Cum este să cântați în fața publicului român? E nemaipomenit! Oamenii din țara aceasta sunt foarte primitori. Suntem privilegiați să fim oaspeții voștri.”, a declarat James Ladrom, șeful formației Diviziei 101 Aeropurtată a SUA.

„Am avut marea bucurie să colaborăm cu muzica militară americană dislocate la Mihail Kogălniceanu. Să știți că ei cântă foarte bine Treceți batalioane române Carpații, marșul marinarii și noi am învățat din repertoriul lor, deci am avut un repertoriu comun în concertele pe care le susținem”, a mai spus colonelul dr. Cornel Ignat – dirijorul formației Forțelor Navale Române.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE