Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Specializări noi la Facultatea de Medicină din Timișoara: toxicologie și medicina adicțiilor. Rector: „Vedeți ce probleme mari sunt în rândul tinerilor”

Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara propune noi specializări, cum ar fi toxicologie și medicina adicțiilor, printre altele, care vin ca răspuns la tendințele actuale în domeniu, spun reprezentanții instituției, informează Radio Timișoara.

Rectorul instituției de învățământ superior susține că dezvoltarea acestor noi programe de studii vin ca răspuns la tendințele actuale în domeniu. Spre exemplu, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spunea de curând că sunt milioane de consumatori de droguri în România și că procurorii DIICOT sunt copleșiți de numărul mare de dosare.

„Din facultatea actuală de Medicină se vor desprinde programele de studii de Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie, Nutriție, Cosmetică, igieniștii, Tehnica dentară și vom înființa și alte noi programe care sunt cerute de piață și anume Asistent comunitar și îngrijiri paliative. Ați văzut câtă nevoie e de astfel de calificări în așezămintele pentru persoane vârstnice, pentru persoane cu dizabilități”.

Dorim să dezvoltăm și alte programe, tehnician de toxicologie și medicina adicților. Vedeți ce probleme mari sunt, tot felul de tulburări care apar la tineri, în special, prin consumul de droguri, de alcool”, spune Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, potrivit sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE