Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania: Trei persoane au murit după surparea unei galerii miniere. Autoritățile spun că două dintre victime erau geologi cu experiență

Trei persoane au murit după ce un tunel s-a prăbușit într-o mină de potasiu din provincia spaniolă Barcelona. Doi studenți la geologie și un miner au fost îngropați de pământ la o adâncime de 900 de metri, în ciuda încercărilor de a-i salva. Președintele guvernului din Catalonia a confirmat informația.

Guvernul a deschis o anchetă

Eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a securiza mina, situată la aproximativ 80 de kilometri de Barcelona, precum și pentru a recupera cadavrele, au precizat autoritățile. Un oficial al companiei spaniole care operează mina a confirmat că cei trei bărbați erau cetățeni spanioli și geologi cu experiență. Doi dintre ei erau studenți postuniversitari.

”Din nefericire, astăzi trebuie să confirmăm moartea a trei tineri în timp ce executau lucrări în mină. Și, prin urmare, în acest sens, primul lucru pe care dorim să îl transmitem este condoleanțele noastre familiilor celor trei tineri, care aveau în jur de treizeci de ani. Dorim să transmitem condoleanțe familiilor, dar și tuturor colegilor lor de muncă din cadrul companiei,” a declarat Pere Aragonés, șeful guvernului regional.

Guvernul regional catalan a deschis o anchetă pentru a afla cum s-a produs accidentul. Autoritățile au inspectat recent mina și nu au constatat nicio neregulă. Cu toate acestea, nu este prima dată când o tragedie lovește această mină. În 2013, doi muncitori au murit în urma unei alunecări de teren.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE