Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat în Hamburg. Opt persoane au murit, iar altele au fost grav rănite

Opt persoane au fost ucise și mai multe au fost grav rănite, în urma unui atac armat la o biserică a Martorilor lui Iehova din orașul german Hamburg. Potrivit poliției, motivul atacului este deocamdată neclar. Însă, autoritățile a anunțat că autorul crimelor se află printre cei decedați.

10/03/2023 , 10:50

Mesajul cancelarului german după atacul din Hamburg

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis vineri "gândurile" sale victimelor atacului armat comis într-un centru religios al Martorilor lui Iehova din Hamburg şi rudelor acestora, deplângând într-o postare pe Twitter "un act brutal de violenţă", potrivit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Ultimul bilanț al poliţiei consemnează cel puțin opt morţi, relatează Associated Press.

"Veşti proaste din Hamburg", a scris Scholz într-un mesaj pe Twitter vineri dimineaţă, în care a subliniat că gândurile sale sunt alături de victime, de familiile lor şi forţele de securitate.

Titulara de la Ministerul de Interne, Nancy Faeser, a reacţionat şi ea pe Twitter. Faeser s-a declarat "bulversată de teribilul act de violenţă săvârşit într-o comunitate a Martorilor lui Iehova din Hamburg" şi a anunţat că autorităţile lucrează în regim de urgenţă la cercetarea acestei crime.

Clădirea era frecventată de martorii lui Iehova

În jurul orei 21, poliția a fost anunțată că, în oraș, au fost trase mai multe focuri de armă. Incidentul a avut loc în timpul unui eveniment desfășurat într-o clădire cu trei etaje, frecventată de martorii lui Iehova din Hamburg.

”Ofițerii de poliție care au intrat în acel loc au găsit, de asemenea, persoane care au fost grav rănite, iar unele au fost ucise. Ofițerii au auzit apoi o altă împușcătură din partea superioară a imobilului, au urcat la etaj și au găsit acolo încă o persoană,” a declarat Holger Vehren, purtător de cuvânt al poliției din Hamburg.

Poliția precizează că nu a fost nevoie să folosească armele de foc și confirmă că unul dintre morți este autorul atacului. Ofițerii au mai spus că nu există indicii potrivit cărora atacatorul ar fi avut complici. În Germania, organizația religioasă Martorii lui Iehova are aproximativ 170 de mii de membri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE