Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania reduce consumul de energie. Guvernul limitează încălzirea clădirilor publice

Publicat de: Euronews

În Spania, guvernul a anunțat primele măsuri care vor duce la limitarea consumului de energie. Astfel, birourile, magazinele, hotelurile și restaurantele nu vor mai avea putea fi încălzite la mai mult de 19 grade Celsius iarna, iar vara, aerul condiționat va fi setat la o temperatură nu mai scăzută de 27 de grade.

Magazinele vor fi obligate să țină ușile închise, iar vitrinele nu vor mai fi iluminate după ora 22. Iluminatul stradal nu va fi, însă, afectat. Aceste măsuri sunt parte a unui program al guvernului de la Madrid de reducere a consumului de gaze al Spaniei cu 7 procente.

În aceste clădiri încălzirea în timpul iernii ar trebui să fie setată la maxim 19 grade Celsius, iar vara la o temperatură minimă de 27 de grade Celsius. Ar trebui să stingem luminile din vitrinele magazinelor și iluminatul clădirilor publice atunci când nu sunt utilizate.

Vrem să ținem ușile închise în locurile în care se utilizează aerul condiționat sau încălzirea. Acestea sunt măsuri de adaptare care ar trebui să fie puse în practică, înainte de 30 septembrie 2022. Toate clădirile cu aceste caracteristici vor avea un sistem pentru a menține ușile închise”, spune Teresa Ribera, ministrul Tranziției Ecologice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE