Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania: Bărbat condamnat la închisoare, după ce un tânăr s-a sinucis din cauza mesajelor „hărțuitoare”

Un spaniol a fost condamnat la zece ani de închisoare, fiind acuzat că este responsabil moral de sinuciderea unui adolescent pe care l-a cunoscut pe internet. S-a constatat că bărbatul, în vârstă de 60 de ani, l-a hărțuit pe băiat, trimițându-i sute de mesaje pe WhatsApp, unele de natură sexuală sau agresivă, relatează Euronews.com.

Adolescentul în vârstă de 17 ani s-a sinucis în decembrie 2016 în regiunea Castellón, din estul Spaniei. În ziua morții sale, suspectul „i-a trimis mai mult de 119 mesaje cu conținut intimidant și amenințător în mai puțin de trei ore”, a precizat tribunalul într-un comunicat. Adolescentul îi ceruse bărbatului să nu-l mai contacteze, avertizându-l că „dacă va continua așa, se va sinucide”.

Judecătorii au declarat că bărbatul de 60 de ani era „pe deplin conștient de angoasa și disconfortul” pe care îl provoca și că exista o „probabilitate ridicată” ca adolescentul să se sinucidă. Bărbatul a amenințat că va distribui mesajele de pe WhatsApp și îl va șantaja pe băiat pentru că a folosit site-uri pentru adulți, a adăugat instanța.

În plus față de pedeapsa cu închisoarea, acesta a fost obligat să plătească 173 000 de euro în despăgubiri familiei băiatului pentru prejudicii morale. El poate face apel la verdict.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE