Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Grindeanu, propus ministru interimar al Agriculturii

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, va prelua funcția de ministru interimar al Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu s-a hotărât să demisioneze.

Decizia ca social-democratul să preia interimatul de la ministerul Agriculturii a fost luată mai ales pentru faptul că în calitatea de vicepremier, acesta are în coordonare agricultura.

Funcția de ministru al Agriculturii a devenit vacantă după demisia lui Adrian Chesnoiu. Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat, joi, Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, pentru abuz în serviciu.

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă. Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!Mă retrag din funcția de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.”, a spus Chesnoiu.

Anchetatorii au o investigație în curs în ceea ce privește presupusele intervenții ale ministrului în cadrul unor concursuri de angajare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE