Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Sorin Cîmpeanu: „Orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum. Viitorul educației va fi unul digital”

De Antonia Ene  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum şi vor fi pentru toţi copiii, indiferent de nivelul de învăţământ, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul evenimentului "România Viitorului" organizat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la Universitatea Politehnica Bucureşti.

„Încă din acest an este cunoscut că, bazate pe prevederile proiectului Legii învăţământului preuniversitar, cel puţin 50% trunchi comun, 20% specializare, până la 30% curriculum la dispoziţia şcolii, vor fi revizuite şi aprobate în luna octombrie, cel mai târziu în noiembrie, planurile-cadru de liceu şi puternic revizuite cele de gimnaziu şi primar. Prin această revizuire vreau să vă spun că orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum şi vor fi ore pentru toţi copiii indiferent de nivelul de învăţământ. Mai apoi, la Bacalaureat vom testa într-o manieră foarte serioasă competenţele digitale. Fără competenţe digitale niciunul dintre tineri nu va putea avea acea înzestrare pentru a reuşi într-o societate a viitorului”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Parteneriat între Ministerul Digitalizării și Ministerul Educației

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că viitorul educaţiei va fi unul digital şi a menţionat că va semna în curând un parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru susţinerea educaţiei digitale, potrivit Agerpres.

„Ne dorim sau nu ne dorim, ne place sau nu ne place viitorul educaţiei va fi unul digital. (...) Vom semna, am discutat cu domnul ministru Burduja, în curând şi un parteneriat pentru susţinerea educaţiei digitale. Cele două ministere plus organizaţii nonguvernamentale care au preocupări şi rezultate în domeniu”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Distribuie

Taguri