Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Burduja, despre introducerea de tehnologii în mediul public: „În rândul funcţionarilor publici există o reticienţă”

De Antonia Ene  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, marţi, că „există o reticienţă” în rândul funcţionarilor publici când este vorba despre introducerea de tehnologii în mediul public, potrivit Agerpres.

„Partea de hard cred că în principal este rezolvată sau rezolvabilă. Avem nevoie doar de fonduri. Avem destul de multe fonduri. Uneori avem prea multe fonduri şi asta generează o problemă. Atrage tot felul de interese, de exemplu. Sau o problemă de capacitate de absorbţie. (...) Partea de soft şi de mentalitate, acelea sunt mai dificile. În special când vorbim de tehnologii în mediul public. În rândul funcţionarilor publici există o reticienţă. Ea este firească, am văzut-o cu toţii şi în alte state.

Reflexul funcţionarului public este să spună 'înseamnă că rămân fără un job, înseamnă că voi fi înlocuit', deşi experienţa altor state ne arată că nu îşi pierde nimeni jobul, ci doar capătă un loc de muncă, un loc de muncă cu mai mult sens, în care nu mai faci activităţi repetitive, ci ai un rost”, a spus Sebastian Burduja la evenimentul "România Viitorului", organizat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării la Universitatea Politehnica Bucureşti.

Potrivit ministrului, tehnologia are şi rolul „de a ne menţine informaţi” sau de a ne ajuta să căpătăm informaţii.

Distribuie

Taguri