Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Cîmpeanu cataloghează drept „exagerată” problema școlilor cu toaleta în curte: „Mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli”

Problema toaletelor din curtea școlii este exagerată și nu are legătură cu calitatea învățământului. Este răspunsul ministrului Educației după ce marți premierul i-a cerut să rezolve situația cât mai repede.

Sorin Cîmpeanu a promis miercuri că planul pentru soluționarea acestei probleme va fi prezentat mult mai devreme de finalul anului.

„Pe partea cealaltă, planul pe care l-ați cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare în școli, știind că, în urmă cu 3-4 ani, erau peste 2.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului Educației, vom rămâne cu 100 astfel de școli. E vorba de școli mici.

Am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio școală în România (cu toaleta în curte - n.r.). Încrederea se va transpune într-un plan concret de acțiune pe care îl vom prezenta, domnule prim-ministru, nu până la sfârșitul anului, și îmi place să cred că mult mai devreme. Mă angajez să îl prezentăm mai devreme.

Este o problema exagerată și este legată de foarte multe ori de calitatea educației. Eo problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, clar, și va fi rezolvată”, a spus Cîmpeanu.

"Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere", a spus premierul Nicolae Ciucă, marți, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii inspectoratelor școlare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE