Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rata șomajului în UE a rămas stabilă, față de luna precedentă. Care sunt țările cu cel mai ridicat șomaj

Rata șomajului în zona euro a rămas stabilă la 6,6% în luna iunie 2022 față de luna precedentă, a anunțat luni biroul de statistică al UE, Eurostat. Acesta a scăzut cu 1,3% față de nivelul șomajului de anul trecut, pe măsură ce oamenii se întorc la muncă după ce și-au pierdut locurile de muncă în timpul pandemiei COVID-19.

Șomajul, mai mare în rândul femeilor

Nivelul șomajului în Uniunea Europeană a fost de 6%, de asemenea stabil față de mai 2022, conform Eurostat. Cu toate acestea, șomajul în rândul tinerilor a crescut de la o lună la alta cu aproximativ 59.000 în UE și cu 64.000 în zona euro. Dar, comparativ cu anul trecut, acesta a scăzut cu aproximativ 527.000 în UE și 450.000 în zona euro.

Ratele diferă în funcție de fiecare țară din UE. Șomajul a fost cel mai ridicat în Spania și Grecia, cu 12,6% și, respectiv, 12,3%. Republica Cehă are cea mai mică rată a șomajului din UE, de 2,4%.

Eurostat estimează că aproximativ 12,9 milioane de bărbați și femei din Uniunea Europeană sunt șomeri. Aproximativ 2,5 milioane de șomeri din UE au vârsta sub 25 de ani. Rata șomajului în UE pentru femei este ușor mai mare decât cea pentru bărbați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE