Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iași: Containerele cu toalete, soluția autorităților la grupurile sanitare din curțile școlilor

Containerele cu toalete sunt soluția rapidă găsită de autoritățile locale pentru latrinele din curțile școlilor. În județul Iași, în 11 comune s-au făcut astfel de grupuri sanitare, racordate la apă, cu chiuvete şi vase de toaletă funcționale.

În comuna Scânteia, de exemplu, trei școli au grup sanitar în curte. Însă, odată cu începerea anului școlar vor avea toalete decente.

Pentru containerele de la cele trei școli din comuna Scânteia s-au cheltuit 300.000 de lei. Containerele au fost transformate în grup sanitar, lipit de clădirea școlii. Elevii au acces la grupurile sanitare, racordate la apă și fosă septică, din interiorul clădirii.

Într-o școală cu peste 150 de elevi, până în acest an copiii mergeau la toaletă în curtea școlii.

Primarul comunei a spus că nu ar fi avut posibilitatea financiară să facă astfel de toalete, dacă nu ar fi primit banii de la Consiliul Județean și de la Guvern, prin Inspectoratul Școlar Județean, pentru că este o sumă importantă pentru comunitate și că ar fi încercat să facă într-un an la o singură școală, ceea ce ar fi amânat cel puțin trei ani toată procedura.

În toată comuna sunt peste 700 de elevi care, odată cu investițiile din aceasta vară, nu mai au toalete în curtea școlii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE