Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soldații ucraineni fac instrucție în Germania. Pregătirea se axează pe folosirea tancurilor Leopard

Miniștrii german și danez ai apărării au asistat la instrucția soldaților ucraineni, care efectuau manevre cu tancuri Leopard, la o bază militară din estul Germaniei. Împreună cu Olanda și Danemarca, Germania finanțează modernizarea acestor tancurilor de luptă.

Pentru a le permite soldaților ucraineni să utilizeze și să asigure mentenanța eficientă a tancurilor, instructajul de la baza militară din Germania este asigurat de specialiști germani și danezi, precum și de alți tehnicieni din industrie.

”Aceste zile sunt foarte intense. Ne instruim aici de dimineața devreme până seara târziu și învățăm foarte multe la antrenamente. Și este, de asemenea, foarte interesant pentru noi,” a spus un soldat ucrainean.

9.000 de soldați ucraineni vor fi instruiți în Germania

Până în prezent, peste 3.000 de soldați ucraineni au fost instruiți la aceasta bază militară.

”Tancurile sunt încă o forță foarte relevantă pe câmpul de luptă. Modelul acesta este mai nou decât T-72. Așadar, el reprezintă un pericol pentru tancurile T-72. Și va avea un impact semnificativ pe câmpul de luptă. Sunt foarte convins, foarte încrezător în această privință,” a explicat Boris Pistorius, ministrul german al Apărări.

”Ar trebui să sprijinim Ucraina cu toate resursele în lupta sa pentru libertate. Danemarca va face tot posibilul pentru a oferi un sprijin financiar și mai important, dar și pentru a lucra îndeaproape împreună cu colegii și prietenii foarte buni din alianța NATO și, în special, din Grupul Ramstein,” a spus Troels Lund Poulsen, ministrul danez al Apărării.

Până la sfârșitul anului, se estimează ca acest numărul soldaților ucraineni care sunt instruiți în Germania să ajungă la 9.000.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE