Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia anunţă încheierea reparaţiilor la podul Crimeei, avariat de atacul din octombrie

Autorităţile ruse au anunţat vineri finalizarea lucrărilor de reparaţii la podul Crimeei, care leagă Rusia de peninsula ucraineană anexată şi a fost grav avariat în octombrie 2022 de explozia unui camion-capcană, atac atribuit de Moscova serviciilor secrete ucrainene.

"Astăzi a fost reluat traficul pe calea ferată a podului Crimeei", a anunţat pe mesageria Telegram vicepremierul rus Marat Husnulin, relatează agenţia EFE. El a evidenţiat în mesajul său eforturile muncitorilor care au lucrat la repunerea în funcţiune mai devreme decât era estimat a acestui "obiectiv important de infrastructură" al Rusiei. Tronsonul rutier al podului a fost redeschis circulaţiei la sfârşitul lunii februarie.

Sabotajul care a întrerupt această legătura terestră a Rusiei cu peninsula ucraineană anexată a fost o grea lovitură pentru Moscova, mai ales că aceasta foloseşte podul de peste strâmtoarea Kerci şi pentru aprovizionarea trupelor sale din Crimeea. Ca represalii, după atacul din octombrie Rusia a efectuat cu regularitate bombardamente cu rachete şi drone asupra infrastructurii energetice ucrainene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE