Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șoferii băuți și drogați la volan, 10 ani fără permis. Legea a trecut de Senat și ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie

Șoferii care vor fi prinși băuți sau drogați la volan nu vor mai avea dreptul să conducă pe o perioadă de 10 ani.

Senatorul Robert Cazanciuc spune că noul proiect de lege, al cărui inițiator este, a trecut azi de Senat și ar putea intra în vigoare chiar de la 1 ianuarie.

101 voturi ”pentru” și o abținere

”Votul de azi din Senat a fost aproape unanim. Au fost 101 voturi ”pentru și doar o singură abținere. Asta înseamnă că toate partidele politice au fost de acord cu această propunere și de anume a întări sancțiunile împotriva celor care fac trafic de droguri sau și mai rău folosesc din păcate mașinile ca pe niște arme.

Oricine se urcă la volan drogat sau băut folosește mașina ca o armă, poate lua viața cuiva în condițiile în care pierde controlul autoturismului.

Există o diferențiere între consumul de alcool și cel de droguri. Consumul de alcool se consideră infracțiune la 0,80 la mie, sub pragul acesta este contravenție. În cazul drogurilor, nu este nici un fel de limită, legea e extrem de dură. Orice depistare a unui șofer sub influența drogurilor înseamnă infracțiune.

E printre cele mai dure legislații din Europa. E foarte bine că este așa.

Ați văzut ce s-a întâmplat și atunci de 2 mai, iar după incident au fost cel puțin 20 de accidente în care persoanele drogate sau băute au produs crime până la urmă. Trebuie să prevenim cumva. Această lege ar trebui să îi sperie cumva”, a declarat Robert Cazanciuc, senator PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE