Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Snapchat va permite părinților să vadă cu cine discută copiii lor în aplicație

Snapchat lansează marți un nou instrument de supraveghere despre care compania spune că imită modul în care părinții și adolescenții interacționează în lumea reală. Noul hub „Family Center” de la Snapchat permite părinților și tutorilor să urmărească cu cine își trimit mesajele adolescenții pe aplicație, fără a dezvălui ce își spun între ei, relatează The Verge.

Proiect de lege pentru siguranța minorilor

Atât tutorele, cât și copilul trebuie să accepte invitația Family Center, înainte ca instrumentele de supraveghere să poată intra în vigoare. Odată ce invitațiile sunt acceptate, un tutore poate vedea întreaga listă de prieteni a copilului său și o listă a conturilor cu care acesta a interacționat în ultimele șapte zile și poate raporta conturile îngrijorătoare echipei de încredere și siguranță a Snap.

„Scopul nostru a fost să creăm un set de instrumente concepute pentru a reflecta dinamica relațiilor din lumea reală și pentru a încuraja colaborarea și încrederea între părinți și adolescenți”, a declarat Snap.

Funcția este menită să copieze relațiile din viața reală, cum ar fi atunci când un părinte îi lasă pe prietenii unui copil să vină la el, dar nu monitorizează tot ce spun aceștia.

Un proiect de lege, Children and Teens' Online Privacy Protection Act, ar interzice companiilor de tehnologie să colecteze datele utilizatorilor cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani fără acordul părinților. Un al doilea proiect de lege, Kids Online Safety Act, ar crea un buton de „ștergere” care ar permite utilizatorilor tineri să își șteargă cu ușurință datele de pe platforme.

În ianuarie, Snap a lansat o funcție care limitează numărul de sugestii de prieteni pe care adolescenții le văd în aplicație, prin intermediul meniului „Quick Add”. Potrivit companiei, copiii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani primesc doar sugestii pentru conturile care „au un anumit număr de prieteni în comun cu acea persoană”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE