Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Situație dificilă pentru armata ucraineană în apropierea orașului Ceasiv: ”Astăzi este punctul central al inamicului”

Armata ucraineană a afirmat luni că se află într-o situaţie dificilă în apropierea oraşului Ceasiv Iar din estul ţării, unde Rusia îşi concentrează ofensiva,  transmite AFP.

Moscova a făcut progrese pe front în ultimele luni, sporindu-şi avantajul, deoarece Kievul se confruntă cu o penurie de muniţii furnizate de aliaţii săi occidentali.

"Situaţia cu privire la Ceasiv Iar este dificilă şi tensionată, iar aceasta nu este prima zi" când este cazul, a spus Oleg Kalaşnikov, ofiţer de presă al brigăzii 26 de artilerie ucraineană.

Ceasiv, punctul central al operațiunilor ruse

"Astăzi este punctul central al inamicului în operaţiunile sale de asalt. El încearcă să treacă prin apărarea noastră pentru a ajunge la Ceasiv Iar", a adăugat el.

El a precizat că Rusia a intensificat utilizarea bombelor ghidate puternice în zonă, precum şi atacurile "asupra zonelor populate şi a poziţiilor noastre fortificate".

Ucraina se află în defensivă de câteva luni din cauza lipsei de muniţie. Ajutorul de 60 de miliarde de dolari promis de Washington este blocat de luni de zile din cauza rivalităţilor politice dintre republicani şi democraţi în Congres.

Comandantul forţelor terestre ucrainene a estimat vineri că este posibilă o ofensivă de vară a Rusiei cu 100.000 de militari, adăugând însă că aceasta este "cea mai sumbră prognoză".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE