Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Singapore Air schimbă regulile și modifică ruta după incidentul de turbulență, în care a murit un om

Singapore Airlines deschide o nouă filă și-a modificat politicile privind semnalizarea centurii de siguranță la bordul aeronavelor și a modificat cel puțin o rută de zbor, după ce un incident de turbulențe din această săptămână a provocat moartea unei persoane și a dus la spitalizarea altor zeci, potrivit companiei aeriene și datelor de zbor, potrivit Reuters.

Compania aeriană adoptă o abordare mai precaută în cazul turbulențelor, inclusiv prin faptul că nu servește băuturi calde sau mese atunci când semnul centurii de siguranță este aprins, a precizat aceasta într-o declarație transmisă postului de televiziune Channel News Asia din Singapore.

”SIA va continua să își revizuiască procesele, deoarece siguranța pasagerilor și a echipajului nostru este de cea mai mare importanță”, a precizat aceasta.

Zborul SQ321 Londra-Singapore cu un avion Boeing deschide o nouă filă 777-300ER care transporta 211 pasageri și 18 membri ai echipajului a fost deviat marți spre Bangkok pentru o aterizare de urgență, după ce avionul a fost zguduit de turbulențe care au aruncat pasagerii și echipajul în jurul cabinei, izbindu-i pe unii în tavan.

Ruta pe care au fost probleme a suferit modificări după incident

Ruta zilnică Londra-Singapore SQ321 a efectuat două zboruri de la incident și nu a mai survolat partea din Myanmar unde au avut loc turbulențele bruște cu aproximativ 3 ore înainte de aterizarea programată. Durata zborului este aproximativ aceeași, arată datele de urmărire.

În schimb, au zburat deasupra Golfului Bengal și a Mării Andaman, arată datele de rută de la dispozitivul de urmărire a zborurilor FlightRadar 24.

Un pasager a declarat că mai multe persoane s-au lovit cu capul de luminile de deasupra scaunelor și au spart panourile.

Începând de joi târziu, 46 de pasageri și doi membri ai echipajului erau spitalizați în Bangkok; alți 19 se aflau încă în Bangkok, a precizat compania aeriană.

Douăzeci dintre cei 46 au rămas la terapie intensivă, a declarat joi un oficial de la Spitalul Samitivej Srinakarin din Bangkok, adăugând că răniții aveau un amestec de leziuni ale măduvei spinării, creierului și craniului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE