Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasager mort la bordul unui avion Singapore Airlines, din cauza turbulențelor severe: Alți 30 de oameni au fost răniți

Un cetățean britanic a murit la bordul unui avion al companiei Singapore Airlines, iar alți 30 de oameni au fost răniți, după ce aeronava a traversat o zonă cu turbulențe puternice. Avionul, un Boeing 777, transporta peste 200 de pasageri și 18 membri ai echipajului.

Avionul plecase din Londra, dar a fost mai târziu deviat spre Bankok. Datele de urmărire a zborului arată că avionul naviga la peste unsprezece mii de metri altitudine și, la un moment dat, deasupra Mării Andaman, a coborât brusc la nouă mii de metri, înainte de a ateriza de urgență.

Autoritățile au anunțat că un bărbat de 73 de ani a murit la bordul aeronavei.

”Informațiile preliminare arată că motivul decesului a fost insuficiență cardiacă sau atac de cord. Este vorba despre un pasager britanic, în vârstă de 73 de ani.”, a declarat Kittipong Kittikachorn, directorul general al Aeroportului Suvarnabhumi din Bangkok.

Un pasager al zborului își amintește cu groază incidentul.

”Avionul a coborât pur și simplu. A fost o experiență extrem de ireală. Îmi amintesc foarte clar cum obiecte, lucrurile oamenilor, perne, cești de ceai, farfurii, orice, pur și simplu zburau prin cabină.

A fost o experiență incredibil de înfricoșătoare. Am văzut că alți pasageri au fost grav răniți.”, a declarat Andrew Davies, pasager al zborului.

Echipajele de urgență au ajuns imediat la fața locului pentru a transfera persoanele rănite la spital. Ultimul accident mortal din trecutul companiei Singapore Airlines a avut loc în octombrie 2000, când un avion s-a prăbușit pe o pistă închisă în timpul decolării din Taiwan. Atunci, 83 de oameni și-au pierdut viața.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE