Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jet-pack, un rucsac cu ajutorul căruia persoanele pot zbura, testat în premieră de Departamentul pentru Situații de Urgență

Imagini impresionante au venit astăzi din județul Alba. Un aparat de zbor de tip jet-pack, cu pilot, a fost testat pentru prima oară la noi în țară. Testul a făcut parte dintr-un exercițiu de salvare montană al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Imaginile parcă desprinse din filmele de acțiune au fost surprinse la Rimetea, în județul Alba. Pilotul și-a făcut prima încălzire cu jet-pack-ul, odată ajuns la Baza Salvamont.

Evenimentul a fost transmis live pe Facebook

Zborul a făcut parte dintr-un exercițiu de salvare montană al Departamentului pentru Situații de Urgență. Evenimentul a fost filmat și transmis live pe Facebook:

”În cadrul acestui exercițiu vom testa inovatorul sistem al Gravity Industries, rucsacul cu care persoanele pot zbura”.

Richard Browning, fondatorul și pilotul șef de testare al Gravity Industries: E o plăcere să fiu aici. Abia aștept să fac acest exercițiu și să zbor foarte repede pe acest munte.

Potrivit scenariului exercițiului, o persoană s-a accidentat pe munte și are nevoie urgentă de ajutor.

Acesta este momentul în care autoritățile trimit ajutoare cu tehnologie de ultimă generație.

Echipele de la sol ar parcurge în aproape o oră și jumătate traseul făcut de jet-pack în 2 minute

Pilotul jet-pack-ului s-a ridicat de la sol și a pornit în zbor spre victima aflată pe munte. Potrivit reprezentanților DSU, echipele de la sol ar parcurge în aproape o oră și jumătate traseul făcut de jet-pack în 2 minute.

Raed Arafat, șeful DSU: Dacă e să adoptăm un astfel de sistem, o să aștept care sunt impresiile și punctele de vedere ale colegilor care au participat. Va fi în etape, în sensul în care vom avea un proiect pilot inițial, să vedem cum funcționează. După care ne vom gândi la o chestiune mai răspândită. Costul echipamentului este în linia de sute de mii de euro, nu e un sistem ieftin. Nu știm exact care sunt costurile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE