Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, în sferturi la Wimbledon 2022! Românca a învins-o categoric pe Paula Badosa

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală Wimbledon 2022, după ce a învins-o fără emoții pe Paula Badosa, scor 6-1, 6-2.

Românca a controlat meciul cap-coadă și nu i-a lăsat nicio șansă adversarei sale, ocupanta locului 4 în clasamentul WTA.

În sferturi, Halep va juca împotriva Amandei Anisimova, care a învins-o pe Harmony Tan.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată până acum, chiar anul acesta, la Madrid. Românca a învins-o atunci fără probleme pe iberică, scor 6-3, 6-1.

Halep, cotată cu șanse mari la câștigarea trofeului

Specialiștii o văd pe Simona Halep una din favorite la câștigarea trofeului, în special după eliminarea polonezei Iga Swiatek, liderul mondial și principala favorită a turneului de pa iarba londoneză.

Potrivit Eurosport, numai tunisianca Ons Jabeur este cotată de casele de pariuri cu șanse mai mari la câștigarea titlului la Wimbledon.

Niciun punct acordat la Wimbledon 2022

Ediția din acest an a turneului de pe iarba londoneză este marcată de o decizie fără precedent luată de WTA și ATP. Cele două foruri au decis să nu acorde niciun punct la Wimbledon, după ce organizatorii turneului au interzis participarea jucătorilor din Rusia și Belarus.

Naomi Osaka și Eugenie Bouchard au anunțat că nu participă la Wimbledon, din cauza acestei decizii.

La ediția din acest an, se vor acorda premii în valoare de aproximativ 40 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 47 de milioane de euro. Câștigătorii turneului vor primi aproape 2 milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE